Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ukryty skarbiec z jabłkami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj przesiany cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, podlej wodą, duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z cynamonem i cukrem.
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem. 2/3 ciasta rozwałkuj, przełóż do naczynia formując wysoki brzeg. Jabłka wyłóż na dno. Resztę ciasta rozwałkuj, przykryj jabłka, zlep brzegi. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień