Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie najlepszy ucierany owocowy placek jaki kiedykolwiek jadłam, polecam! Dobre na szkolną przekąskę!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem dodać szczyptę soli. Dodawać jajka ucierając mikserem dodawać żółtka dalej ucierać. Mąki zmieszać razem z proszkiem i dalej ucierać dodawać po 3-4 łyżki mąki i mleko do wyczerpania. Wyłożyć ciasto na blaszkę 25/36, dać śliwki, a na owoce posypać przez sitko bułkę tartą cienko i na to ubić pianę. Wyłożyć na owoce i piec w 200 stopniach 50 min.