Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ucieraniec pod pierzynką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z kakao, na końcu olej. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką formy z wyższą krawędzią. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 20 minut. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i wanilinowym. Śmietanę ubić na sztywno. 2/3 bitej śmietany wmieszać do jogurtu. Żelatynę rozpuścić w syropie brzoskwiniowym i podgrzać (nie może się zagotować). Gorącą żelatynę wymieszać najpierw z 1-2 łyżkami kremu, potem połączyć z resztą kremu.
Krem rozsmarować na wystudzonym cieście. Rozłożyć brzoskwinie pokrojone w kawałki. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić, zalać nią brzoskwinie na cieście. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem ciasto udekorować bitą śmietaną i pistacjami.
Czas przygotowania: około 60 minut.Źródło: Życie na gorąco