Ucierane z malinami i kruszonką

Ucierane z malinami i kruszonką
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi.

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 7 całych jaj
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na kruszonkę;
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • mąka około 3/4 szklanki.
  • dodatkowo maliny ( u mnie mrożone )

Przygotowanie

  1. wykonanie;

    Margarynę zmiksować z cukrami na puszystą masę. Dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy masa będzie wymieszana, dodawać po łyżce mąki, przesianej z proszkiem do pieczenia.
    Miksować do uzyskania puszystej masy.

    Kruszonkę wyrobić z podanych składników. Ma być sypka.
    Na ciasto wyłożyć maliny, posypać kruszonką.

    Piec w 170* od 50- 60 minut.
    Duża blacha

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 09 lutego 2017
Pychotki z malinami...przypomnienie lata...mniammm...:)
GREGORHSPEED 11 lutego 2017
Kupionym...ubóstwiam ciacha z owocami <3
Składniki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 7 całych jaj
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na kruszonkę;
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • mąka około 3/4 szklanki.
  • dodatkowo maliny ( u mnie mrożone )
Składniki