Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tymbaliki z łososia"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 240
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 450 kcal, cena 3,20 zł
Pęczek koperku op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz, oderwij piórka z gałązek i drobno je posiekaj. Masło włóż do miski, poczekaj aż zmięknie, rozetrzyj.
Do masła wsyp posiekany koperek. Dodaj serek (naturalny, śmietankowy lub czosnkowy). Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Również dodaj do masła. Wszystkie starannie utrzyj, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj 5 małych salaterek lub filiżanek. Każdą z nich wyłóż folią spożywczą (tak, by jej końce wystawały), a następnie plasterkami wędzonego łososia.
Nałóż przygotowaną masę serowo-maślaną, dociśnij, przykryj płatkami ryby. Całość wstaw do lodówki na minimum 3 godziny, aby masa całkowicie zastygła.
Po tym czasie, pociągając za wystające kawałki folii spożywczej, wyjmij tymbaliki na półmisek. Udekoruj plasterkami sparzonej cytryny oraz ziołami.Źródło: Świat kobiety