Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje pewna pula przepisów, które najpyszniej smakują wiosną. Do tej grupy należy twarożek z rzodkiewką. Tę przekąskę mogą przygotować nawet dzieci, ale prostota wykonania nie odziera jej ze wspaniałego smaku. Świeży twarożek, chrupiące rzodkiewki i aromatyczny szczypiorek to coś, co świetnie pasuje do bagietki z masłem. Do twarożku możesz dodać też ząbek czosnku, kawałek zielonego ogórka lub surowego pomidora. Dodatek świeżych, siekanych ziół także wzbogaci i urozmaici smak.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Umyj rzodkiewki i pokrój w plasterki, posyp solą i zostaw na 10 minut. Do miski rozkrusz biały ser i dodatkowo rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Możesz także użyć serka wiejskiego, ale wtedy dodawanie innego nabiału jest już zbędne. Drobno posiekaj szczypiorek.
Do twarogu dodaj pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, dopraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Twarożek podawaj ze świeżym pieczywem lub krakersami. Możesz go także użyć jako farsz do naleśników lub tortilli. Wedle uznania dodaj inne warzywa, a nadmiar twarożku przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.