Truskawkowo-cytrynowy serniczek na zimno

Truskawkowo-cytrynowy serniczek na zimno
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: minnie
Idealny deser na upalne dni, szybko się robi a jak szybko znika. Ten przepis jest idealny dla tych którzy nie lubią lub nie umieją "pracować" z żelatyną.

Składniki

  • 250 g truskawek
  • 280 g serka homogenizowanego naturalnego (2 serki po 140 g)
  • pół paczki okrągłych biszkoptów
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Rozpuść galaretkę truskawkową w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (u mnie 250 ml). Poczekaj aż zacznie tężeć, serki zmiksuj dodając powoli galaretkę truskawkową. Na blaszkę 19x29 wyłóż biszkopty ile się zmieści (na kraju już nie mieściły mi się całe to dawałam połówki). Na biszkopty wylej tężejącą masę serową. Wstaw na chwilę do lodówki. Rozpuść galaretkę cytrynową. Umyte i odszypułkowane truskawki przekrawaj na pół i układaj na masie serowej. Zalej truskawki tężejącą galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

baron1 10 czerwca 2014
a w galaretkach to niby nie ma żelatyny ? :)
lidka5x5 10 czerwca 2014
Lubię takie szybkie serniczki, ja do serków dodaję różne kolory galaretek i wychodzi ciekawa tęcza.
janka13 10 czerwca 2014
Smaczny serniczek a do tego szybki.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g truskawek
  • 280 g serka homogenizowanego naturalnego (2 serki po 140 g)
  • pół paczki okrągłych biszkoptów
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka cytrynowa
Składniki