Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, delikatna waniliowa masa z pianką truskawkową. Przygotowuje się ekspresowo i równie szybko znika z talerzyka :)
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 56
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 96
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 56
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 96
Składniki
Masa waniliowa Spód formy wyłożyć biszkoptami. Do ¾ szklanki gorącej wody wsypać żelatynę dokładnie wymieszać. Do serka waniliowego dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Na serku waniliowym ułożyć okrągłe biszkopty, i formę wstawić do lodówki
Pianka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w około ¼ szklanki gorącej wody Odszypułkować truskawki, umyć a następnie zblendować, dodać żelatynę i wymieszać. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania wlać zblendowane truskawki, i cały czas ubijać aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się sztywna. Piankę truskawkową przełożyć na masę waniliową i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego