Truskawkowa pianka.

Truskawkowa   pianka.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Delikatny deser na każdą okazję. Mieszanina twarogu, śmietany i truskawek. Przyypomina serniczek na zimno.

Składniki

  • biszkopty ok.10szt.
  • śmietanka 36% 300ml.
  • twaróg sernikowy 8 łyżek
  • galaretka truskawkowa 1 szt.
  • galaretka wieloowocowa 1 szt.
  • truskawki 40 dag.

Przygotowanie

  1. Galaretkę wieloowocową rozpuszczam w wodzie jak na opakowaniu i pozostawiam do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 200 ml. wody i studzę. Truskawki myję i blęduję.

  2. Na spód blachy lub miski rozkładam biszkopty.Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję twaróg , truskawki i tężejącą galaretkę truskawkową. Dokładnie mieszam i wylewam na biszkopty. Wkładam do lodówki na 30 minut. Wieloowocową galaretkę tnę na kawałki i posypuję deser.

Komentarze do przepisu (1)

Pani_Domu 18 kwietnia
Fajny deserek :)
Składniki
  • biszkopty ok.10szt.
  • śmietanka 36% 300ml.
  • twaróg sernikowy 8 łyżek
  • galaretka truskawkowa 1 szt.
  • galaretka wieloowocowa 1 szt.
  • truskawki 40 dag.
Składniki