Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Mój szybki i ulubiony deser truskawkowy

Składniki

  • 0,5 kg truskawek
  • 250 ml mąki
  • 125 ml cukru
  • 125 g zimego masła

Przygotowanie

  1. Kruszonka: wszystkie składniki wyrobić ze sobą.

  2. Truskawki umyć i pokroić na kawałki.
    Kokilki(naczynia do zapiekania) wysmarować masłem,można również użyć naczynia żaroodpornego .
    Do kokilek włożyć truskawki i posypać drobną kruszonką.

  3. Piec w nagrzanym piekarniku 180st C około 25-30 min.

    Podawać na ciepło.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 21 czerwca 2015
Delicje na ciepło, aż mi tu zapachniało :) pozdrówcia :)
Futka 22 czerwca 2015
Przepyszna propozycja :)
monikagotuje 22 czerwca 2015
dziękuje:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5 kg truskawek
  • 250 ml mąki
  • 125 ml cukru
  • 125 g zimego masła
Składniki