Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawki pod chrupiącą pierzynką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Truskawki opłucz, osusz i usuń szypułki. Przełóż owoce do dużej miski, posyp cukrem pudrem, drobniutko posiekaną wanilią i łyżką mąki ryżowej. Skrop dwiema łyżkami wody. Delikatnie wymieszaj całość, po czym wyłóż do żaroodpornego naczynia.
Wymieszaj resztę mąki ryżowej z wiórkami kokosowymi. Dodaj masło i zagnieć palcami, aby powstały okruszki. Posyp nimi truskawki po wierzchu.
Wstaw deser do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika lub po ostudzeniu do temperatury pokojowej.
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 30 min • 270 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia