Trufle z masy krówkowej

Przepis dnia 2012-04-25
Trufle z masy krówkowej
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne

Składniki

  • 400 g masy krówkowej o dowolnym smaku (ja miałam o smaku truflowym)
  • ok. 20 herbatników
  • kolorowe posypki, posiekane migdały lub orzechy, wiórki kokosowe, kakao itp. do dekoracji

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokruszyć bardzo drobno (ja zmieliłam w blenderze). Dodać do masy krówkowej. Wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w dowolnej posypce. Schłodzić w lodówce. Najlepiej trzymać je w lodówce do momentu podania na stół:)

Komentarze do przepisu (6)

babciaaneczka 23 kwietnia 2012
Bardzo proste ii ciekawe.Muszę spróbować, bo naprawdę efektownie wygląda. Pozdrawiam..
agolinka2010 24 kwietnia 2012
Cudeńka.
sandra1 25 kwietnia 2012
Wyglądają rewelacyjnie, ale mam pytanie gdzie kupić taką masę krówkową ? Nie spotkałam się z taką i nie... Czytaj całość »
Wyglądają rewelacyjnie, ale mam pytanie gdzie kupić taką masę krówkową ? Nie spotkałam się z taką i nie wiem gdzie jej szukać =)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g masy krówkowej o dowolnym smaku (ja miałam o smaku truflowym)
  • ok. 20 herbatników
  • kolorowe posypki, posiekane migdały lub orzechy, wiórki kokosowe, kakao itp. do dekoracji
Składniki