Trufle z maku i daktyli

Trufle z maku i daktyli
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Esencja świąt!

Przygotowanie

  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by zmiękły, następnie odsączamy je i blendujemy na gładką masę. Orzechy siekamy. Dodajemy mak, skórkę pomarańczową, migdały i posiekane orzechy. Formujemy trufle wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w maku. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Komentarze do przepisu (4)

ErJot 06 grudnia 2017
Apetyczny pomysł:)
Nevermore 06 grudnia 2017
No masz, teraz to już leżę na łopatkach ;)
Daktyle NR 1 i nic tego nie zmieni :D
Good_changes 07 grudnia 2017
Baaardzo się cieszę :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki