Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trufle z likierem i nutą mięty"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 671
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 137
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 671
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 137
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Stopniowo dodaję masło, mieszam. Gdy czekolada połączy się z masłem, wlewam śmietankę i wsypuję pokruszone na pył herbatniki. Następnie wlewam likier, krople miętowe i dodaję wydrążone ziarenka z wanilii, dokładnie mieszam.
Wstawiam masę do lodówki, żeby solidnie się schłodziła i stężała. Potem nabieram masę łyżeczką, formuję w dłoniach kulki i mocno obtaczam je w wysypanym na talerzyk gorzkim kakao.
Aksamitne i orzeźwiające dzięki mięcie. Przechowuje się je w pojemniku w lodówce do 2 tygodni, ale na ogół szybciej znikają. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie