Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne trufle - smakują jak te, które jadłam w Brukseli. Z ilości składników, które podałam wyjdzie spora ilość kulek truflowych, więc można zrobić także z połowy podanej składników :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1256
Składniki
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. W rondelku podgotuj śmietankę z ziarenkami wanilii lub cukrem waniliowym. Kiedy śmietanka już prawie się gotuje, przelej ją do rondelka z czekoladą i całość dokładnie wymieszaj. Dodaj masło i ponownie wymieszaj. Jednolitą masę przykryj folią aluminiową i odstaw do ostudzenia. Kiedy masa jest jeszcze plastyczna, łyżeczką nabieraj ją i formuj z niej małe kulki. Uformowane kulki znowu wstaw do lodówki na około 1 godz. Przed samym podaniem obtocz trufle w kakao lub cukrze pudrze. Do obtoczenia trufli można użyć, także innych rodzajów posypek do ciast.