Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 35 dag gorzkiej czekolady 70%
  • 35 dag śmietanki 36%
  • starta skórka z pomarańczy (może być kandyzowana)
  • kieliszek rumu lub wódki
  • kakao, mielone orzechy, wiórki kokosowe, posypka

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczam. Śmietanę podgrzewam w rondelku, ale nie doprowadzam do zagotowania. Dodaję skórkę z pomarańczy, wlewam do czekolady. Dodaję alkohol.

  2. Masę przekładam do płaskiego, zamykanego pojemnika i wkładam do lodówki na noc.

  3. Ze schłodzonej masy formuję niewielkie kulki i obtaczam je w różnych posypkach. Schładzam.

Składniki
  • 35 dag gorzkiej czekolady 70%
  • 35 dag śmietanki 36%
  • starta skórka z pomarańczy (może być kandyzowana)
  • kieliszek rumu lub wódki
  • kakao, mielone orzechy, wiórki kokosowe, posypka
Składniki