Trójkąty z ciasta francuskiego

Trójkąty z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybki i smaczny deser. Polecam.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 białko + 1 żółtko
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 22 lutego
Pyszny i śliczny deserek:)
Agusiowesmakolyki 22 lutego
Super :)
fafiatko 24 lutego
Pysznosci! nie ma jak domowe ciasteczka!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 białko + 1 żółtko
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 2-3 łyżki cukru pudru
Składniki