Trójkąty owocowe

Trójkąty owocowe
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: edytek
Stary przepis znaleziony w jakiejś gazecie, ale bardzo szybki w przygotowaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Budyń ugotować na mleku, przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, mąkę, kakao, i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Na ciasto wyłożyć budyń, widelcem zrobić marmurkowy wzór. Ciasto obłożyć połówkami lub ćwiartkami brzoskwiń. Piec 30 min. w temp 175st.

Komentarze do przepisu (1)

Ikaa 25 września 2010
Pycha:) Szybko się go robi a jeszcze szybciej znika;)
Składniki
Składniki