Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trio czekoladowe"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z cu- krem pudrem i orzechami. Dodaj żółtko, pokrojone na małe kawałki masło oraz wodę. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią, włóż do lodówki na około 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp 2-3 garście suche fasoli. Piecz ok. 20 min w tem peraturze 180°C. Usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10 min.
Czekolady posiekaj. Do szklanej miski wlej 100 ml śmietanki, dodaj czekoladę mleczną. Mieszając roztop w kąpieli wodnej. Gdy przestygnie, przelej na wystudzony spód. Wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Do miski wlej 100 ml śmietanki i wrzuć białą czekoladę. Roztop i przelej na masę z mlecznej czekolady. Wstaw do lodówki. Do miski wlej pozostałą śmietankę, dodaj gorzką czekoladę, roztop. Przelej na masę z białej czekolady. Włóż do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 470 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie