Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny karp z patelni"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22487
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22487
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 100
Składniki
Karpia przed sprawieniem sparzyć (nie będzie mulisty), osuszyć, podzielić na kawałki, ości usunąć pęsetą.
Kawałki ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na noc do lodówki.
Karpie panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu rozłożyć wiórki masła, zapiekać ok. 1 godz. w temperaturze ok. 120oC. Przed podaniem dekorować plastrami cytryny.Źródło: Twoje Imperium