Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Na stolnicę wysyp 2 szklanki przesianej mąki. Pośrodku zrób wgłębienie, wsyp szczyptę soli, wlej ok. szklanki ciepłej wody, lekko rozmieszaj, dodaj 2 łyżki oleju i żółtko. Zagnieć gładkie elastyczne ciasto (w razie potrzeby dodaj jeszcze trochę wody – zależy to od stopnia wilgotności mąki). Uformuj kulę, przykryj bawełnianą ściereczką.
Namo czone grzyby ugotuj, kapustę ugotuj i dokładnie odciśnij. Do kapusty dodaj posiekaną, zeszkloną na maśle cebulę. Wszystkie farszu zmiel lub drobniutko posiekaj.
Partiami wałkuj cienkie ciasto, wykrawaj szklanką kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi. Gotuj kolejno w osolonym wrzątku. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane cebulką.Źródło: Kobieta i życie