Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, bardzo słodkie, mięciutkie i puszyste pączki idealne na Tłusty Czwartek Tym razem nadziałam masą kajmakową i polałam lukrem. Pączki zachowują swoją świeżość także na drugi dzień. Możemy udekorować w dowolny sposób. Polecam przepis
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wkruszamy drożdże. Mieszamy i ostawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczamy i studzimy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Następnie odrywamy kawałki ciasta ( wielkości mandarynki). Spłaszczamy wykładamy łyżeczkę kajmaku, zlepiamy i tworzymy kulkę. Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut. W głębokim, szerokim garnku rozgrzewamy olej. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy z tłuszczu. Smacznego