Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Toruńskie pierniczki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1590
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 109
Składniki
Miód wymieszaj z przyprawą korzenną, karmelem oraz jajkiem. Dodaj cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieć gładkie i dosyć twarde ciasto.
Podziel je na porcje. Każdą rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Z placków metalowymi foremkami o różnych kształtach wytnij ciastka. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem.
Blachy kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. Piecz po 15 minut. Dobrze wystudź. Przełóż do dużej miseczki, przykryj czystą ściereczką. Poczekaj 10 dni, by ciastka zmiękły. Potem udekoruj je lukrem i perełkami.Źródło: Tina