Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne ciasto o smaku kawy.Ciasto tortowe z dwoma kremami.Ciasto delikatne i pyszne.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 14
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 836
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 14
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 836
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min.170*. Po przestygnięciu, przekroić na 2 placki. Albo upiec dwa biszkopty, każdy z połowy składników.Ja tak teraz zrobiłam. Poprzednim razem przekroiłam.
Nasączyć posłodzoną kawą.
krem 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dodać porcjami jogurt i zmiksować. Dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
Przykryć drugim biszkoptem.Biszkopt nasączyć kawą, ten można mocno.
krem 2-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Dodać porcjami jogurt i ubić. Dodać suchą kawą cappuccino. Dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.
Posypać startym wafelkiem albo tartą czekoladą.
Polać rozpuszczoną polewą czekoladową w esy-floresy.