Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla z warzywami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski i połącz z mąką kukurydzianą. Dolej szklankę letniej wody oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszaj na gładką masę i odstaw na pół godziny. W tym czasie przygotuj farsz.
Kolby kukurydzy ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź, ostudź i zetnij ziarna. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę razem z cukinią. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne, po czym potnij na małe kawałki.
Posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili dorzuć paprykę z cukinią, a na koniec dodaj pomidory i kukurydzę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz papryką.
Na drugiej patelni usmaż placki.
Rozłóż na nich gorący farsz warzywny i zwiń w rulony.
Gotową tortillę podawaj np. z sałatą i pomidorami.Źródło: Kurier TV