Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny torcik na specjalne okazje :) w sam raz dla miłośników kawy... Krem prosty w przygotowaniu
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Składniki
Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej. Przepis na biszkopt podałam już kiedyś do komentarza... https://smaker.pl/przepis-sernik-przekladany-z-owocami,60100.html Krem kawowy: Żółtka z cukrem wymieszać mikserem (wymieszać nie ubić) dodać mąkę. Do masy wlać zaparzoną kawę. Dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu często mieszając. Wystudzić. Kostkę Kasi utrzeć, dodawać stopniowo wystudzony krem kawowy. Przygotowanym kremem przekładać nasączone ponczem biszkopty
Poncz: 1szkl. wody, 4łyżki cukru, sok z połowy cytryny (przegotować i wystudzić) Dodatkowo każdy biszkopt posmarowałam dżemem malinowym Ja na wierzch użyłam gotowego kremu waniliowego przygotowanego wg. przepisu.. Udekorować wg. uznania. Smacznego:)