Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 248
Polecam.
Odsłon: 735
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36246
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 407
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 248
Polecam.
Odsłon: 735
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36246
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 407
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Ubij jajka w osobnej misce, dodaj śmietanę, olej roślinny, wymieszaj i dodaj do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkości, dodać barwnik, przykryć blachę papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem. Gotowe ciasto pokrój na dwie równe części. Posmaruj śmietaną i ułóż maliny.