Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na imprezę urodzinową dla dzieci.Tort przedstawia popularną zabawkę Spinnera. Tort robiłam dla wnuczka mojego brata.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 181
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 227
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 413
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 181
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 227
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do trzech tortownic 15 cm.wyłożonych krążkiem papieru tylko na dole.(ja takich tortownic nie miałam to upiekłam w małych garnuszkach. Piec ok.25-30 min. w 175*. Jeszcze raz powtórzyć to samo z 6 jajkami i upiec takie trzy biszkopty.
Po przestygnięciu przekroić każdy na dwa krążki.Po krążku włożyć do czterech tortownic, zabezpieczając wyżej boki.
Krążki w tortownicach posmarować połową musu brzoskwiniowego. krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami serek, frużelinę i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną.Rozłożyć do czterech tortownic.
Przykryć krążkami biszkoptowymi. Posmarować resztą musu brzoskwiniowego. krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami ser i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i szybko wymieszać.Wyłożyć do wszystkich tortownic. Przykryć ostatnimi krążkami biszkoptowymi i schłodzić parę godzin.
Schłodzone torciki kilka godzin i wyjąć z tortownic.
W trzech torcikach wyciąć małe niby ''łódeczki''. Czwarty torcik pozostawić cały.
Wyciąć taki wzór w kartonie i zafoliować. Ułożyć na paterze.
obłożenie-Śmietankę ubić z mascarpone i suchym kremem.Cały torcik ułożyć w środku wzoru z kartonu. Posmarować kremem i przykleić resztę torcików jak i te obcięte kawałki w odpowiednie miejsca.
Posmarować cały tort lecz pozostawić po parę łyżek kremu i zafarbować.Zrobić kleksy na bokach tortu i szpatułką posmarować.
ozdoby-Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem, potem stopniowo dodawać po łyżce mleka w płynie i olejek. Zagnieść jak na twarde ciasto. Część zafarbować i przetrzymywać w woreczku foliowym.Brać po kawałku z każdego koloru, skleić i nie dokładnie zagnieść. Rozwałkować i wyciąć kształt tortu. Zrobić resztę dekoracji. Dekoracje zrobić wcześniej i przetrzymać w lodówce.
Dekoracje ułożyć na górze tortu.Paskiem masy obłożyć dół tortu a kwiatkami udekorować cały tort. Tort przetrzymywać w lodówce.
Tort przetrzymywać w lodówce. Kroić ciepłym nożem.