Tort urodzinowy - Chlewik pełen świnek.

Przepis dnia 2009-09-06
Tort urodzinowy - Chlewik pełen świnek.
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lienka4
Efektowny tort urodzinowy dla dziecka. Pracochłonny, ale czasem warto dla uśmiechu dzieci:)

Składniki

  • lukier plastyczny brązowy, 500gram
  • lukier plastyczny żółty, 250gram
  • lukier plastyczny zielony i bialy i rózowy po, 50 gram
  • biszkopt kwadrat o boku 20 cm, 4 blaty
  • smietanka 30% lub 36%, 0,7 litra
  • owoce wisnie lub maliny wg uznania, 30 dag
  • klej spożywczy

Przygotowanie

  1. Ubić bitą śmietanę można dodać smietan fixu dla utrzymania odpowiedniej konsystencji bitej smietany.

  2. Przekladac śmietaną i owocami kolejno 3 biszkopty . Mozna je nasączyć również odrobiną kawy lub kompotu z owoców. Z 4 biszkoptu uformować dach, jako wzmocnienie dachu podkładałam ruloniki z sciętego biszkoptu który mi sie mocniej podpiekł. Posmarować cienką warstwą bitej smietany ściany dach z zewnątrz tak by móc potem przymocować lukier.

  3. Z rozwałkowanego lukru brązowego zrobić ściany i obkładać tort, kolejnie wykonać z żółtego lukru strzechę na dach- rozwałkowany lukier nacinać nożem miejsce przy miejscu. Z rózowego lukru wykonać rodzinkę świnek, z zielonego trwakę ścierając lukier na tarce, z białego kwiatki. Mocować świnki za pmocą kleju spożywczego. Smacznego

Komentarze do przepisu (9)

lienka4 02 września 2009
dodałam fotke i nie ma:( hmm
Konto usunięte 02 września 2009
Jest fotka, jest :) fotki dodają się z opóźnieniem, ja też miałam z tym problem :) torcik - cudo, jestem pod... Czytaj całość »
Jest fotka, jest :) fotki dodają się z opóźnieniem, ja też miałam z tym problem :) torcik - cudo, jestem pod wrażeniem! Wykonałaś go rewelacyjnie, masz talent i rękę do takich rzeczy :) solenizant musiał być zachwycony :)
akamyll 02 września 2009
cudo! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • lukier plastyczny brązowy, 500gram
  • lukier plastyczny żółty, 250gram
  • lukier plastyczny zielony i bialy i rózowy po, 50 gram
  • biszkopt kwadrat o boku 20 cm, 4 blaty
  • smietanka 30% lub 36%, 0,7 litra
  • owoce wisnie lub maliny wg uznania, 30 dag
  • klej spożywczy
Składniki