tort truskawkowy

tort truskawkowy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kokalala
torcik z kremem jogurtowym truskawkowym

Składniki

Przygotowanie

  1. upieczone biszkopty przeciąć na połowę. KREM JOGURTOWY: Ubić na sztywno śmietanę, dodać jagurt oraz na koniec tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 2 szkl. wody. Przełożyć biszkopty. KREM BUDYNIOWY: zagotować mleko ( 0,5 litra mleka). W pozostałym mleku przed gotowaniem rozpuścić i mąki. Zagotować budyń. PO ostudzeniu utrzeć z masłem. Kremem budyniowym posmarować dookoła tort. Obłożyć masą cukrową. ort ozdabiać dowolnymi figurkami z masy cukrowej, powycinać literki.. smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 01 czerwca 2012
Śliczności i widać ile serca tu włożono.Gratuluję.
Maudie 01 czerwca 2012
Powtórzę za goramarcina1:Śliczności ! :)
Składniki
Składniki