TORT TRUSKAWKA

TORT TRUSKAWKA
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Edi21
TORCIK WIELOWARSTWOWY ZE ŚWIEŻYCH TRUSKAWEK UFORMOWANY W KSZTAŁCIE TRUSKAWKI

Składniki

  • MĄKA PSZENNA , CUKIER PUDER, CUK. WANILIOWY , ŚWIEŻE , LUB MROŻONE TRUEKAWKI , KW. CYTRYN. , ŚMIETANA KREMÓEKA 30 % , ŻELATYNA

Przygotowanie

  1. Wykonanie jak przy torcie " NIEZWYKŁY TORT "

  2. UPIEC BISZKOPTY W DWÓCH TORTOWNICACH 1/ 16 cm. średn. 2/ 20 cm średn. przełożyć 5 warstw , jedna na drugiej i wykroić z tego stożek w kształcie truskawki . Obłożyć zakolorowaną bitą śmietaną / sok z truskawki ,lub barwnik spożywczy / reszta dekoracji według własnego pomysłu

Składniki
  • MĄKA PSZENNA , CUKIER PUDER, CUK. WANILIOWY , ŚWIEŻE , LUB MROŻONE TRUEKAWKI , KW. CYTRYN. , ŚMIETANA KREMÓEKA 30 % , ŻELATYNA
Składniki