Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby nie zmarnowała się masa budyniowa, która została mi po zrobieniu tortu Minecraft, zrobiłam mały kolorowy tort. Biszkopt wyszedł mi mało słodki, ale w połączeniu z masą budyniową, maślaną i cukrową na wierzchu, powstała istna słodka bomba.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32556
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32556
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni, tortownicę (18-20cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą.
Jajka ubić z 4 łyżkami gorącej wody na puch, porcjami dodawać cukier i cukier waniliowy. Miksować ok. 10 minut na najwyższych obrotach miksera, potem zmniejszyć obroty i dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Ciasto podzielić na 6 części, do każdej dodać jeden barwnik. Biszkopty piec po kolei w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut każdy. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopty przełożyć masą budyniową, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy maślanej.
Miękkie masło ubić na puszystą masę, dodać przesiany cukier puder i sok cytrynowy. Miksować kilka minut do rozpuszczenia cukru. Masą obłożyć wierzch i boki tortu, wyrównać powierzchnię i wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.
Z masy cukrowej przygotować placek do obłożenia tortu i ozdoby. Położyć na torcie. Smacznego :)