Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ok 1000 ml mleka zagotować z masłem. Zalać pozostałym mlekiem z wymieszanymi budyniami. Gotować aż powstanie gęsta masa. Wystudzić. Za pomocą miksera połączyć z nutellą. Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy. Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka. Układać tak do wyczerpania składników. Pozostały krem wyłożyć na wierzch. Wstawić na noc do lodówki. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Po zdjęciu obręczy tortownicy, posmarować wierzch i boki śmietaną. Czekoladę zetrzeć i posypać wierzch tortu. Udekorować wg uznania. Smacznego.