Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
1.Oddzielamy białka od żółtek,miksujemy białka na sztywną pianę.Następnie dodajemy żółtka,cukier,cukier wanil. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą biszkoptową. Nagrzewamy piekarnik 180C -30 min. 2.Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia,i dzielimy na 3 blaty 3.W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę w 0.25ml wrzątku odsta- wiamy do lekkiego stężenia.Następnie drobno kroimy owoce i wrzucamy do galaretki.Odstawiamy do lodówki i pilnujemy,żeby za bardzo nie stężała. 3.Do naczynia wlewamy śmietankę,dodajemy cukier wan.i miksujemy. .gotową odkładamy do lodówki.
PRZEKŁADANIE: 1. NA pierwszy blat biszkoptowy dajemy część śmietany. Przykrywamy kolejnym blatem.Następnie dodajemy galaretkę wymieszaną z owocami.Kolejny biszkopt i śmietanę. Odstawiamy do lodówki na ok 1.5h. Reszte śmietany dajemy wokół tortu. Boki tortu obsypujemy ciasteczkami.Wierz dekorujemy owocami ,wstążeczką obwiązujemy tort i gotowe :) SMACZNEGO :)