Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Składniki
Ciasto orzechowe:Margarynę z cukrem utrzeć, dodać żółtka i ucierać do białości.Mąkę ,orzechy proszek do pieczenia wymieszać dodać do utartej margaryny, wlać mleko dalej ucierać a na końcu dać pianę z białek.Wylać na formę i upiec.
Upiec biszkopt kawowy.
Masa: utrzeć masło z cukrem do białości, dodać kakao orzechy spirytus.
Ciasto orzechowe przekroić na dwie części.Przełożenie tortu: ciasto orzechowe masa biszkopt kawowy, masa, ciasto orzechowe, polewa. Tort ubrać według własnego uznania.
Można zrobić placek orzechowy bez biszkoptu.Też jest bardzo dobry.