Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrobiłam go na urodziny mamy ;)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36228
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36228
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 392
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Masę jajeczną dodajemy do ubitej piany i przesiewamy do tego mąkę i kakao. Wszystko energicznie mieszamy i wlewamy do tortownicy o średnicy 16 cm wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do \"suchego \" patyczka. u mnie czas pieczenia wyniósł ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 3 płaty.
Ubijamy kremówkę pod koniec dodając śmietan fix. W osobnej miseczce rozcieramy łyżką serek. dodajemy do niego po trochę bardzo dobrze ubitej śmietanki. wszystko delikatnie mieszamy.
Biszkopty przekładamy masą , cały tort także obkładamy masą tak aby rurki się \"przykleiły\". dekorujemy rurkami. na wierzch ścieramy czekoladę bardzo obficie. Robimy kleksy z pozostałej masy i dekorujemy wiśniami. Smacznego :)