Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i efektowny torcik naleśnikowy z borówkami
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Naleśniki : Do miski wlać płynne składniki, dodać jajka oraz sól i cukier oraz barwnik i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wymieszać na gładkie ciasto. Rozgrzać patelnię, wlewać łyżka wazową porcje ciasta, rozprowadzać je po patelni i smażyć naleśniki. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu.
Masa : Twaróg umieścić w misce, rozdrobnić go a potem dodać cukier i jogurt i wymieszać. Wsypać borówki ( trochę zostawić do dekoracji ) i ponownie przemieszać masę. Dżemy przełożyć do miseczki i przemieszać aby łatwo się rozprowadzały.
Przełożenie : Na tortownicy ułożyć jeden naleśnik, posmarować go porcja dżemu, zakryć drugim naleśnikiem. Na drugi naleśnik rozprowadzić porcję masy serowej i przykryć naleśnikiem. Postępować tak do momentu wyczerpania się składników. Ostatni naleśnik powinien być czysty. Środek i boki tortu obłożyć pozostawionymi borówkami. Tort wstawić do schłodzenia do lodówki na kilka godzin.