Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny malinowo-śmietankowy dla najmłodszych
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 41
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32643
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 127
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 41
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32643
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 127
Składniki
biszkopty upiec (każdy z pięciu jaj), przekroić na połowę, skropić cukrem waniliowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Śmietanę roślinną ubić na sztywno, dodać syropu malinowego i barwnik czerwony (ja dałam 3 barwniki, wyszło różowe, na czerwone trzeba więcej. Biszkopty przekładać masą malionow-śmietankową, wykrajać na elementy do cieżarowki, obtoczyć masą z zewnątrz. Z andrutów wyciąć szyby i lusterka. Z toffifee zrobić światła. Z ciastek czekoladowych koła. Wyładować na ciężarówkę towar "piankowy i zelowy". Smacznego !!
ps. śmietana roslinna dłużej trzyma, nie rozwadnia się jak zwykla.