Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej. Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn. Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje. Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.
Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę. Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.
Smacznego życzę!