Tort jeżynowy bez pieczenia

Tort jeżynowy bez pieczenia
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: zewaewa
Ekspresowy tort bez pieczenia to coś dla każdego łasucha. Nawet dla takiego co z tortami mu nie po drodze.

Składniki

  • ok 200 g okrągłych biszkoptów
  • 500 ml śmietany 36 %
  • 250 g serka mascarpone
  • cukier do smaku
  • ok. 3 szk jeżyn
  • świeża mięta do dekoracji
  • 1 szk. wody z sokiem z cytryny ( przegotowanej )

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Ubić śmietanę z cukrem i mascarpone.
    Każdy biszkopt zanurzać w wodzie z sokiem i układać na dnie blaszki.
    Następnie rozsmarować porcję śmietany i rozłożyć na niej część jeżyn.
    Potem czynność powtórzyć aż do wyczerpania składników.
    Torcik wstawić do lodówki aby związał i przed podaniem udekorować listkami mięty.

Komentarze do przepisu (9)

zabecka 23 sierpnia 2018
Już jest w ulubionych. Akurat mam świeże jeżyny w ogrodzie:)
ErJot 23 sierpnia 2018
Dostałam ślinotoku tak ten tort apetycznie się prezentuje.
SlodkoSlodka83 23 sierpnia 2018
Pyszny :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ok 200 g okrągłych biszkoptów
  • 500 ml śmietany 36 %
  • 250 g serka mascarpone
  • cukier do smaku
  • ok. 3 szk jeżyn
  • świeża mięta do dekoracji
  • 1 szk. wody z sokiem z cytryny ( przegotowanej )
Składniki