Tort jabłkowo-kokosowy.

Tort jabłkowo-kokosowy.
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia.

    W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową.

    Dać w chłodne miejsce do stężenia.

  2. Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej.

    Zrobić masę z mascarpone i kokosu.

    Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka.
    Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok.
    Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.

  3. Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (52)

kucharka-amatorka 11 grudnia 2018
Ależ pomysłowe ciasto!
Nevermore 11 grudnia 2018
Ale mniamuśne ciacho :) Tyle pysznych składników, że aż mnie przyciąga do monitora widząc te zdjęcia ;).... Czytaj całość »
Ale mniamuśne ciacho :) Tyle pysznych składników, że aż mnie przyciąga do monitora widząc te zdjęcia ;). Super smak i co ważne dla mnie - bez pieczenia, czyli do zrobienia :D
babcitereskiciasta 11 grudnia 2018
Danusiu pyszny i śliczny tort a talerzyk ekstra.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki