Tort dla Jagódki

Tort dla Jagódki
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Kolejny tort dla wnuczki, tym razem na chrzciny najmłodszej wnusi Jagódki

Składniki

  • biszkopt biały z 6 jaj
  • biszkopt kakaowy z 6 jaj
  • śmietana 30% 0,5 l + 3 śmietanfiksy
  • dżem czarna porzeczka 1 słoik
  • krem kakaowy / gotowy / 1 szt
  • krem cytrynowy / w moich przepisach /
  • herbata do nasączenia biszkoptów 3 torebki na 1/2 szl wrzątku
  • barwniki spożywcze i różne gotowe dekoracje
  • Dekoracja
  • Upieczone biszkopty przekroić na pół nasączyć
  • przełożyć kremem,dżemem, wierzch posmarować ubitą śmietaną i dekorować wg.własnego gustu

Przygotowanie

  1. Tort po udekorowaniu włożyć na kilka godzin do lodówki.

    SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (1)

anetas197601 30 grudnia 2013
pięknie się prezentuje :)
Składniki
  • biszkopt biały z 6 jaj
  • biszkopt kakaowy z 6 jaj
  • śmietana 30% 0,5 l + 3 śmietanfiksy
  • dżem czarna porzeczka 1 słoik
  • krem kakaowy / gotowy / 1 szt
  • krem cytrynowy / w moich przepisach /
  • herbata do nasączenia biszkoptów 3 torebki na 1/2 szl wrzątku
  • barwniki spożywcze i różne gotowe dekoracje
  • Dekoracja
  • Upieczone biszkopty przekroić na pół nasączyć
  • przełożyć kremem,dżemem, wierzch posmarować ubitą śmietaną i dekorować wg.własnego gustu
Składniki