Tort Dark Red Velvet

Tort Dark Red Velvet
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Honorata27
Moim zdaniem tort dark red velvet zagości na moim i myślę, że i waszym stole nieco częściej niż kilka razy w roku. Jest to ciasto, które można przygotować w dwie godziny. Nie namęczymy się przy nim, a efekt zrobi wrażenie. Tort zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym kremem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto: Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy wolnym strumieniem olej. Dodajemy kefir. Miksujemy. Do masy dodajemy barwnik i suche składniki. Miksujemy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do małej około 20 cm tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Ciasto kroimy na cztery części.
    Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Do masy dodajemy serek madcarpone i kanapkowy. Całość miksujemy do powstania gładkiego kremu.
    Masę smarujemy na pierwszym blacie ciasta. Przykrywamy drugim blatem na którym smarujemy ponownie 1/3 kremu. Na kremie układamy trzeci blat. Na blacie smarujemy pozostały krem. Ostatni wolny blat kruszymy i ozdabiamy nim wierzch tortu. Chłodzimy dwie godziny.

Komentarze do przepisu (7)

JoAnkaW 18 maja 2019
Serek kanapkowy? Ciekawe połączenie.
Nevermore 18 maja 2019
Widząc talerzyk już poproszę, o dokładkę ;) Pyszne ciacho, takie z kremem, to jak uwielbiam, mniami :)
KulinarnaChwila 20 maja 2019
Pyszny ten Tort:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki