Tort bezowy cappucino

Tort bezowy cappucino
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Tort urodzinowy na moje (o zgrozo) 35 urodziny!:)

Składniki

  • opakowanie gotowych spodów do tortu bezowego
  • jagody do ozdoby (mogą być inne owoce)
  • Krem cappucino:
  • 2 jajka
  • 150g cukru pudru
  • 250g masła
  • 3 łyżki kawy cappucino
  • czarna porzeczka (może być konfitura lub mrożone)

Przygotowanie

  1. Zrobienie tego tortu to banał:)

  2. Krem - jajka utrzeć z cukrem, następnie dodawać miękkie masło i chwilę ucierać. Potem możemy już zmiksować, aby nadać puszystości i dodać cappuccino. Ja podzieliłam krem na dwie części i do jednej dodałam czarną porzeczkę. Tak jak napisałam, może być konfitura, jeśli nie mamy innej. Ja osobiście użyłam czarnej porzeczki ze spirytusu;)

  3. Przekładamy spody bezowe kremem. Gotowe. Na wierzch posypałam jagody, żeby nadać tortowi ładny wygląd.

Komentarze do przepisu (5)

gocha01 15 sierpnia 2011
Pięknie wygląda i na pewno super smakuje,ale zastanawiam sie czy nie kruszy sie bardzo przy krojeniu,można... Czytaj całość »
Pięknie wygląda i na pewno super smakuje,ale zastanawiam sie czy nie kruszy sie bardzo przy krojeniu,można zrobić ładne porcyjki czy kruszy sie strasznie?
amidalla 15 sierpnia 2011
Niestety trochę się kruszy, ale jak dłużej postoi to nasiąka i wtedy jest łatwiej:)
gocha01 15 sierpnia 2011
Dziękuję,na pewno wypróbuję,bo wygląda naprawdę baaardzo zachęcająco:-)Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • opakowanie gotowych spodów do tortu bezowego
  • jagody do ozdoby (mogą być inne owoce)
  • Krem cappucino:
  • 2 jajka
  • 150g cukru pudru
  • 250g masła
  • 3 łyżki kawy cappucino
  • czarna porzeczka (może być konfitura lub mrożone)
Składniki