Tort

Tort
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
SŁODKI I KALORYCZNY.NA URODZINY WNUSI Z ULUBIONĄ"PEPĄ"

Składniki

Przygotowanie

  1. DO MISKI DAĆ SZCZYPTĘ SOLI,WBIĆ BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER I ŻÓŁTKA JAJ,UBIJAĆ DOSYĆ DŁUGO MASA MA BYĆ GĘSTA NASTĘPNIE DODAĆ OLEJ I DALEJ CHWILĘ UBIJAĆ/MUSI SIĘ BOBRZE WYMIESZAĆ/.NASTĘPNIE WLAĆ GORĄCĄ WODĘ NIE PRZERYWAJĄC UBIJANIA UBIJAĆ JESZCZE OK. 10 MINUT.NA KONIEC DODAĆ PRZESIANĄ PRZEZ SITKO MĄKĘ Z PROSZKIEM,DELIKATNIE MIESZAMY WSYPUJĄC PO 1 ŁYŻCE.CIASTO WYLAĆ NA WYSMAROWANĄ I WYSYPANĄ TARTĄ BUŁKĄ TORTOWNICE WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI UPIEC NA ZŁOTY KOLOR /JA WYCIĄGAM WÓWCZAS,KIEDY CIASTO ODSTAJE OD FORMY I TROSZKĘ POSTOI W UCHYLONYM PIEKARNIKU.PIECZE SIĘ OK.35-45 MINUT

  2. PO UPIECZENIU I PRZEKROJENIU NA 3 CZĘŚCI SKRAPIAM DOSYĆ MOCNO WYSTUDZONĄ HERBATĄ/3 TOREBKI NA 0,5 SZKL. WODY.

  3. ZAWSZE DO PRZEŁOŻENIA STOSUJĘ DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI.UBIJAM ŚMIETANĘ/36%/Z ŚMIETANFIKSEM. I ABY BYŁO MNIEJ PRACOCHŁONNE GOTOWY KREM DO TORTÓW/NAJCZĘŚCIEJ O SMAKU CZEKOLADOWYM.

  4. MOŻNA UPIEC DWA BLATY Z POŁOWY PRODUKTÓW DO JEDNEGO DODAĆ 1 DUŻĄ ŁYŻKĘ KAKAO,WTEDY TORT WYCHODZI DUŻY,JEŻELI TAKI ROBIĘ TO PRZYGOTOWUJĘ MASĘ CYTRYNOWĄ.PODAM PRZEPIS OSOBNO.

Komentarze do przepisu (1)

marysia11082 20 września 2011
WKRADŁO SIĘ KILKA BŁEDÓW,PRZEPRASZAM.
Składniki
Składniki