Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Składniki
z 12 jajek odzielic bialka od zoltek. Bialka ubic z cukrem na sztywna mase. polaczyc z zoltkami.
Make przesiac i delikatnie razem z proszkiem do pieczenia dodac do masy. Polaczyc wszystko delikatnie mieszajac, najlepiej juz lyzka. Przelac na duza i wysoka prostokatna blache. Piec ok 30 min w 170 stopniach. Ja te proporcje podzielilam na pol i upieklam dwa biszkopty, ktore potem przekroilam. Z pozostalych 3 jajek upiec maly biszkopcik.
Jajka ubic z 3 lyzkami cukru i delikatnie polaczyc z 3 lyzkami maki i szczypta proszku do pieczenia. Mase przelac do bardzo malej totrownicy i upiec. Kiedy wystygnie przekroic na pol.
Tort najlepiej robic dnia nastepnego, kiedy biszkopty dobrze juz wystygna. Smietane sojowa wtedy ubijamy s dosladzamy wedle wlasnego upodobania. Ma ona to do siebie ze nie potrzebuje zadnych usztywniaczy i nie wywoluje alergii, ale oczywiscie mozna ja zastapic tradycyja kremowka z usztywniaczem. W srodek wedle upodobania mozna wlozyc drobno pokrojone brzoskwinie z puszki, ale mnie najbardziej smakuje z jagodami i malinami:).
Do nasaczenia uzylam majac na uwadze dobro dzieci:) dobrego soku pomaranczowego. Kiedys probowalam z limonki ale byl zdecydowanie za kwasny a pomaranczowy sprawdza sie znakomicie.
SMACZNEGO