Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 213
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 213
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Upiecz 2 wysokie(u mnie na 6 jajkach) kakaowe biszkopty. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Odlać 1,5 szklanki mleka. Zmiksować z mąką i żółtkami na jednolitą masę( bez grudek). Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę mączno- jajeczną i ugotować budyń. Wystudzić.
Margaryny ubić na puszystą masę. Dalej ubijając dodawać po łyżce wystudzony budyń. Pod koniec można dodać 0,5 kieliszka spirytusu. Poprawi to walory smakowe masy:)Masę można podzielić na części i wg uznania zrobić z bazy masę kawową( dodając kilka łyżeczek mielonej kawy), kakaową lub pozostawić białą. Ja odłożyłam niewielką miseczkę bazowej masy i zrobiłam z niej jedną kawową, drugą kakaową z pokrojoną w drobną kostkę czekoladą. Resztę masy zostawiłam białą do dekoracji.
Każdy blat biszkoptu nasączyć winem. Biszkopt- masa biała- odciśnięte wiśnie delikatnie wyłożyć na masę i docisnąć- biszkopt- masa kawowa- biszkopt- masa kakaowa- biszkopt- całość wysmarować białą masą. Do niewielkiej ilości masy dodać niebieskiego barwnika. Całość(górę i boki) posypać kolorową posypką. Szprycą udekorować "języczki"na około tortu. Na wierzchu symetrycznie ułożyć serduszka. Schłodzić w lodówce.
Smacznego:)