tort

tort
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kokalala
tort malinowy z dodatkiem masy budyniowej

Składniki

  • 2 duże biszkopty
  • litr śmietany kremówki 36 %
  • 1/2 kilograma świeżych malin
  • 2 kremy malinowe
  • 1 kostka masła
  • 1 budyń na 0,5 litra
  • 2 łyżki cukru pudru
  • masa cukrowa ok 2 kg

Przygotowanie

  1. Każdy z biszkptów przekroić na połowę. Ubić śmietanę kremówka na sztywno, dodać maliny i na końcu kremy malinowe. Kremem poprzekładać placki. Ponacinać boki i uformować pól strzykawki. Ugotować budyń w 1 szkl. mleka. Po ostudzeniu dodawać do utartego masła z cukrem pudrem. Masą budyniową obłożyć tort. Po stężeniu udekorować masa cukrową. smacznego

Komentarze do przepisu (4)

maluszekk 17 sierpnia 2013
Arcydzieło :)
maxymil 17 sierpnia 2013
To prawda ,arcydzieło ,gratuluję pomysły izdolności:)
rumianka 02 października 2014
Rewelacja ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 duże biszkopty
  • litr śmietany kremówki 36 %
  • 1/2 kilograma świeżych malin
  • 2 kremy malinowe
  • 1 kostka masła
  • 1 budyń na 0,5 litra
  • 2 łyżki cukru pudru
  • masa cukrowa ok 2 kg
Składniki