Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając cukier następnie żółtka i delikatnie połączyć wsypać obydwie mąki i proszek znowu delikatnie połączyć piec ok25min w 170 st.
ciasto kokosowe : 5 białek ubić na sztywną pianę dodając cukier gdy już się ubije wsypać kokos piec ok 20 min w 180 st.
masa ananasowa: z soku ananasa z puszki i wody ugotować budynie. Masło utrzeć z 5 zółtkami dodać 2 łyżki cukru pudru na koniec dodać zimny budyń i ucierać aż powstanie jednolita masa na koniec dodać ananas pokrojony w kostkę wymieszać
z pół kostki masła i pół kostki margaryny 2 łyżek cukru pudru utrzeć krem . Oddzielić 1/3 kremu i odłożyć do pozostałego kremu dodać kakao i rodzynki.
Z ciast wyciąć kształt jajka . Biszkopt przekrojony w pół-masa ananasowa-ciasto kokosowe krem czekoladowy- biszkopt