Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre, słodkie, proste
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Mikserem połącz składniki na ciasto: jajka, mleko, wodę, mąkę i sól. Usmaż naleśniki (trochę grubsze, nie takie cieniutkie).
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka nalej wody (tyle żeby przykryła dno). Wsyp jabłka, dodaj cynamon i cukier. Duś jabłka, co jakiś czas mieszając, aż jabłka utworzą jednolitą masę (albo prawie, żeby czuć kawałki owoców).
Śmietanę kremówkę lekko ubij. Śmietan-fix zmieszaj z cukrem pudrem (według uznania) i dodaj do śmietany. Następnie ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji.
Ułóż torcik z naleśników przekładając je naprzemiennie bitą śmietaną i jabłkami.
Smacznego!